SISTEMUL ONLINE DE VIDEOCONFERINTE IN I.N.F.L.P.R

Sistemul este disponibil angajatilor din INFLPR si este bazat pe soft-ul opensource Jitsi , ce permite crearea de videoconferinte (intalniri si sedinte online) personalizate cu partajare de aplicatii tip "share desktop" catre participanti (exemplu prezentare Powerpoint) , prin crearea unui canal video initiat de un moderator. Videoconferintele se initiaza direct in browserul web , nefiind necesar un client software personalizat, ca in cazul aplicatiilor Zoom sau Teams.

Dezavantajul sistemului Jitsi,  este ca nu permite programarea din timp unei videoconferinte pentru transmiterea invitatiei video. Sistemul nu este limitat la timp de sesiune si numar de participanti.

Totusi datorita echipamentelor hardware pe care lucreaza sistemul , recomandam ca pe 1 sesiune video (sedinta) sa nu existe mai mult de 30 participanti. Initierea videoconferintelor este libera , insa se are in vedere in viitor , ca ele sa fie initiate prin autentificare user si parola , dintr-o baza de date unica.

Mod de folosire : 

1. Access portal: se acceseaza adresa web : https://meetings.inflpr.ro 

2. Initiere sesiune video : in casuta se completeaza numele canalului ce va fi initiat . Ca exemplu alegem : sedinta-proiect-730 . Dupa completare se acceseaza butonul "Start meeting". In acest moment se initiaza sesiunea video cu adresa https://meetings.inflpr.ro/sedinta-proiect-720 , unde ca moderator aveti toate drepturile pe aceasta sesiune. Aceasta adresa va fi link-ul de invitatie pentru participanti la intalnire. 

3. Securizare sesiune video : pentru a securiza sesiunea cu o parola (daca nu faceti acest lucru oricine are link-ul https://meetings.inflpr.ro/sedinta-proiect-720 , va intra si va putea fi participant neconditionat) , in dreapta jos exista o iconita - scut metalic de culoare portocalie (Security Options) , se acceseaza si va aparea o mica fereastra unde adaugati o parola dorita pentru sesiunea video. Dupa setarea parolei, iconita va avea culoarea verde.  

4. Trimiterea invitatiei video catre participanti:

In cadrul sesiunii video , exista un buton albastru : "Invite more people" ce va ajuta in copierea adresei videoconferintei, insa pur si simplu trimiterea adresei (ca exemplu in cazul nostru) https://meetings.inflpr.ro/sedinta-proiect-720 cat si parola setata la punctul 3 , pe email sau prin alta modalitate, unui participant la intalnire este suficienta. Participantului i se va cere parola de intrare la sesiunea video si accesul la camera si microfon.    

 

 

 

IT